Ծաղկունք

Ռեստորան և Գլխատուն

Մեր մենյուն

Asset 1

Մեր à la carte ճաշացանկը փոփոխվում է յուրաքանչյուր սեզոնի հետ՝ ընդգծելու ժամանակի բնական համերը: Մեր ճաշացանկը ճամփորդություն է հայկական խոհանոցի հարուստ անցյալով ու ներկայով, որը վերաիմաստավորվել է մեր հմուտ խոհարար Արևիկ Մարտիրոսյանի կողմից՝ ժամանակակից ոճով: Մեր ճաշացանկի առանձնահատուկ կետը Սևանա լճի և շրջակա տարածքի էնդեմիկ արտադրանքի օգտագործումն է՝ ձուկ, միս, վայրի խոտաբույսեր և հատապտուղներ՝ բնական գանձեր, որոնք արտացոլում են մեր տեղական լանդշաֆտի հարստությունը: Մեր գինիների ցանկը ներկայացնում է հայկական գինեգործության արվեստը և պարունակում է բազմաթիվ գինիներ՝ հիմնականում ընտանեկան սեփականություն հանդիսացող գինեգործարաններից:

menu

Հիմնական

Խմիչքներ/Կոկտեյլներ

Գինիներ

Առաջիկա միջոցառումներ

Ինչպես համադրել Հայաստանի լավագույն սեզոնային բաղադրիչները ասիական տեխնիկայի ճշգրտության հետ?

Ապրիլի 17-ին և 18-ին, 17:00 - 22:00

Հայտնի շեֆ-խոհարար Մգրդիգ Կազանջյանը, առավել հայտնի որպես Շեֆ Մգո, իր բացառիկ վարպետությունը բերում է Tsaghkunk Restaurant & Glkhatun՝ ներկայացնելով իննափուլ հեղինակային մենյու։ Սաուդյան Արաբիայում ծնված և Հորդանանի լավագույն երիտասարդ շեֆ ճանաչված (2014, 2015), ինչպես նաև հայտնի MBC-ի Top Chef Arab World նախագծից, Շեֆ Մգոն կատարելագործել է իր հմտությունները Մերձավոր Արևելքում և դրանից դուրս՝ անցնելով պրակտիկա Ալեն Դյուկասի հեղինակավոր խոհանոցում։ Նրա վարպետությունը ընդգրկում է վեց խոհանոց՝ հայկական, ֆրանսիական, իտալական, իսպանական, արաբական և թայվանական, որոնց յուրահատուկ համադրությունները հմտորեն արտացոլված են նրա ճաշատեսակներում։


Հայկական խոհանոց. պատմական համեր և ժամանակակից լուծումներ

Ծաղկունք Ռեստորան և Գլխատունը, որը հիմնադրվել է 2021 թվականին՝ որպես Գագարին նախագծի մաս, գտնվում է Ծաղկունք գյուղի սրտում՝ Երևանից ընդամենը 1 ժամվա հեռավորության վրա: Մեր գտնվելու վայրն արտացոլում է մեր առաքելությունը՝ աջակցելու հայ գյուղական համայնքներին՝ առաջարկելով խոհարարական և մշակութային այնպիսի փորձ, որը խորապես արմատավորված է տարածաշրջանի ավանդույթների ու ժառանգության մեջ: Շրջապատված Հայաստանի բնության գեղատեսիլ տեսարաններով՝ մենք հրավիրում ենք մեր հյուրերին բացահայտելու Հայկական խոհանոցի համերն ու զանազան պատմություններն անկեղծ ու ներդաշնակ միջավայրում: Մեր փիլիսոփայության հիմքում ընկած է մեր կարևոր հանձնառությունը՝ ճանաչելու հայկական բաղադրիչները, տեղական արտադրանքն ու բաղադրատոմսերը: Մենք սերտորեն համագործակցում ենք տեղական ֆերմերների և մատակարարների հետ՝ ապահովելու, որ յուրաքանչյուր ուտեստ արտահայտի տարածաշրջանի իսկությունը, որակը և սեզոնայնությունը:

ՁԵՐ ՓՈՐՁԱՌՈՒԹՅՈՒՆԸ ԾԱՂԿՈՒՆՔՈՒՄ

Մենք ստեղծել ենք «Ծաղկունքի փորձառությունը»՝ մեր հյուրերին հայկական ավանդույթների յուրօրինակության և գեղեցկության մեջ խորասուզվելու իրական հնարավորություն ընձեռելու համար: Մեր ռեստորան ժամանելուն պես մենք հրավիրում ենք ձեզ վայելելու մեր հեղինակային խմիչքը՝ նախքան մեր հաստատության կարևորագույն կետին՝ Գլխատանն անցնելը, որը գտնվում է ոտքով ընդամենը մեկ րոպեի հեռավորության վրա։ Գլխատունը, որը հիմնված է դեռևս 11-րդ դարում կառուցված դիվական և ոգեշնչող տան մեջ, առաջարկում է յուրահատուկ մթնոլորտ, որը ձեզ տանում է մեկ այլ իրականություն: Այստեղ դուք կարող եք ականատես լինել թոնրի մեջ լավաշ պատրաստելու հնագույն արվեստին՝ ներկայացված մեր հմուտ աշխատակիցներից Աննայի և Գոհարի կողմից։ Լավաշի պատրաստումը հայկական մշակույթում խորապես արմատավորված պրակտիկա է, և դուք հնարավորություն կունենաք փորձել ձեր ուժերը դրանում՝ ստեղծելով բովանդակալից և հիշարժան փորձ: Այս պատմական միջավայրում մենք մատուցում ենք տնական պանիրների, խաշած մսերի և տեղական այլ դելիկատեսների տեսականի: Թոնրում պատրաստվող մեր ամենասիրելի ուտեստներից մեկը պանրխաշն է՝ հայկական խոհարարական ժառանգության իսկական զարդը: Գլխատանն անցկացրած ժամանակից հետո մենք ձեզ հրավիրում ենք մեր ռեստորան՝ վայելելու 7 ճաշատեսակներից բաղկացած մանրակրկիտորեն մշակված ճաշացանկը, որը ցուցադրում է մեր յուրահատուկ հեղինակային ուտեստները և թույլ է տալիս պատկերացում կազմել հայկական խոհանոցի էության մասին: Այս խոհարարական ճամփորդությունն ուսումնասիրում է հայկական խոհանոցի հարուստ ավանդույթները, որոնք վերաիմաստավորվել են մեր տաղանդավոր շեֆ խոհարար Արևիկ Մարտիրոսյանի կողմից: «Ծաղկունքի փորձառություն» — 28 000 դրամ՝ մեկ անձի համար:

ԳԼԽԱՏՈՒՆ

Գլխատունը մեր ռեստորանի թագն է։ Այն բաց է մեր հյուրերի համար՝ առաջարկելով լավաշ պատրաստելու յուրահատուկ փորձառություն և ավելին: Մեր հյուրերը կարող են ականատես լինել ողջ գործընթացին, բացահայտել խոհարարական այս արվեստի գաղտնիքները կամ ակտիվորեն մասնակցել գործընթացին՝ մեր հմուտ վարպետներ Աննայի և Գոհարի կողքին՝ լիարժեք ընդունելու այս դիվական արվեստի դյութիչ մթնոլորտը:

ՏԵՂԱԿԱՆ ԱՐՏԱԴՐԱՆՔ ԵՎ ԱՐՏԵՐ

Մենք հավատում ենք, որ մեր խոհանոցի բարձր հեղինակությունը սկսվում է բաղադրիչների բարձր որակից: Մեր արտադրանքի մեծ մասը մենք ստանում ենք մեր հարազատ համայնքում գտնվող ԱՐՏԵՐ օրգանական ֆերմայից: ԱՐՏԵՐԸ վերաիմաստավորում է բարձրորակ լեռնային գյուղատնտեսությունը՝ մեր հյուրերին տալով լավագույն օրգանական արտադրանքը: ԱՐՏԵՐԸ հիմնադրվել է որպես Gagarin Project-ի մաս՝ նպատակ ունենալով ստեղծել ինքնաբավ համայնքի մոդել, որը կարևորում է կայուն զարգացումը և նպաստում է իր բնակիչների բարեկեցությանը, ստեղծագործական աճին և բարօրությանը: Բացի այդ, մենք ամուր համագործակցություն ենք պահպանում վստահելի և իրենց գործին նվիրված տեղական ֆերմերների և մատակարարների հետ՝ ապահովելու ամենաբարձր որակի բաղադրիչների հետևողական մատակարարումը մեր հյուրերի համար:

ՄԻՋՈՑԱՌՈՒՄՆԵՐ

Մեր ռեստորանը «The Armenian Quest» նախագծի մի մասն է, որի առաքելությունն է բացահայտել Հայաստանի ժամանակակից խոհարարական լեզուն՝ ուսումնասիրելով դրա հազարամյա պատմությունը, մշակույթը, ժառանգությունը, արտադրանքը, խոհարարությունը և ժողովրդին: Նախագիծը ներառում է այցելություններ՝ տարբեր հայտնի և հեղինակավոր խոհարարների կողմից, ովքեր Հայաստանի մշակութային հարուստ ժառանգության խորը ուսումնասիրությունից հետո ներկայացնում են յուրահատուկ ճաշկերույթներ մեր հաստատությունում: Այս բացառիկ փորձառությունները ընդգծում են բոլոր կարևոր կապերը և բուն գաստրոնոմիայի արվեստը: Մեր հյուրերը, ովքեր միանում են մեզ, դառնում են այս բացառիկ ավանդույթի մի մասը, և մենք միասին բացահայտում ենք ստեղծագործականությունը և խոհարարության համընդհանուր լեզուն: Միացե՛ք մեր գաստրոնոմիկ ճանապարհորդությանը և դարձե՛ք մեր «Armenian Quest»-ի անդամ:

ՄԵՐ ՀԱՄԱՅՆՔԸ

Մեր ռեստորանը հպարտորեն համագործակցում է Gagarin Project-ի հետ՝ մարմնավորելով մեր տարածաշրջանի համայնքների կայուն զարգացման և ապրելակերպի իր տեսլականը: Հենց սկզբից մենք պարտավորվածություն ենք վերցրել մեզ վրա՝ կառուցելու մեր ռեստորանային թիմը՝ համագործակցելով տեղական համայնքի անդամների հետ: Ճանաչելով տեղի երիտասարդների հսկայական ներուժը՝ մենք ակտիվորեն խրախուսում ենք նրանց սովորել և փորձել իրենց նոր մասնագիտություններում՝ հյուրընկալության կենսունակ ոլորտում: Մեր խոհանոցն ու սպասարկող թիմերն ամբողջությամբ կազմված են տեղական համայնքների տաղանդավոր անհատներից՝ արտացոլելով նրանց ներուժը խթանելու մեր հանձնառությունը: Մենք խորապես համոզված ենք, որ համատեղ ուժերով մենք ցանում ենք մեր երկրի ինքնաբավ և կայուն ապագայի սերմերը: Ճանաչելով մեր թիմին և նրանց հաջողության պատմությունները՝ մենք հարգում ենք նրանց քրտնաջան աշխատանքն ու անսպառ նվիրվածությունը: Նրանք մեր անգնահատելի գանձերն են, որ մարմնավորում են մեր առաքելության ոգին և մեր համատեղ ճանապարհորդության հաջողությունը:
Ժպտացող լուսանկարներ՝ Աննայից և Գոհարից

Ծաղկունք փորձը

Asset 1

Ծաղկունք

Ծաղկունքը գյուղ է ՀՀ Գեղարքունիքի մարզի Սևանի տարածաշրջանում։ Այն Գեղարքունիքի մարզի ամենագեղեցիկ գյուղերից է։

Գլխատուն

Գլխատունը թվագրվում է 19-րդ դարով։ Այն կառուցվել է հազարաշեն ոճով՝ փայտե շինություն՝ հողե տանիքով։

Ռեստորան

Ռեստորանային համալիրը գյուղական լքված ճաշարանի տեղում է՝ գյուղի հենց կենտրոնում, և ներառում է հինավուրց գլխատունը։

Ծաղկունքի ժառանգությունը

Asset 1

Ծաղկունք բարձրլեռնային գյուղում ռեստորան ստեղծելիս մենք հենվել ենք չորս կարևորագույն բաղադրիչների վրա․ տեղի պատմություն, միջավայր, ուտելիք, հարմարավետություն։

Ամրագրում


Ծաղկունք բլոգ

Asset 1

Կարծիքներ

Գտեք մեզ

Asset 1

Աշխատաժամեր

Երկուշաբթի

12:00 — 23:00

Երեքշաբթի

12:00 — 23:00

Չորեքշաբթի

12:00 — 23:00

Հինգշաբթի

12:00 — 23:00

Ուրբաթ

12:00 — 23:00

Շաբաթ

11:00 — 23:00

Կիրակի

11:00 — 23:00

Instagram

Hello,Thank you for choosing our restaurant for your reservation. We have received your request and will connect with you as soon as possible to confirm your reservation.