Ծաղկունք
Ռեստորան և Գլխատուն
Մեր մենյուն
Մեր à la carte ճաշացանկը փոփոխվում է յուրաքանչյուր սեզոնի հետ՝ ընդգծելու ժամանակի բնական համերը: Մեր ճաշացանկը ճամփորդություն է հայկական խոհանոցի հարուստ անցյալով ու ներկայով, որը վերաիմաստավորվել է մեր հմուտ խոհարար Արևիկ Մարտիրոսյանի կողմից՝ ժամանակակից ոճով: Մեր ճաշացանկի առանձնահատուկ կետը Սևանա լճի և շրջակա տարածքի էնդեմիկ արտադրանքի օգտագործումն է՝ ձուկ, միս, վայրի խոտաբույսեր և հատապտուղներ՝ բնական գանձեր, որոնք արտացոլում են մեր տեղական լանդշաֆտի հարստությունը: Մեր գինիների ցանկը ներկայացնում է հայկական գինեգործության արվեստը և պարունակում է բազմաթիվ գինիներ՝ հիմնականում ընտանեկան սեփականություն հանդիսացող գինեգործարաններից:

Հիմնական

Խմիչքներ/Կոկտեյլներ

Գինիներ
Առաջիկա միջոցառումներ

Ինչպես համադրել Հայաստանի լավագույն սեզոնային բաղադրիչները ասիական տեխնիկայի ճշգրտության հետ?
Ապրիլի 17-ին և 18-ին, 17:00 - 22:00
Հայտնի շեֆ-խոհարար Մգրդիգ Կազանջյանը, առավել հայտնի որպես Շեֆ Մգո, իր բացառիկ վարպետությունը բերում է Tsaghkunk Restaurant & Glkhatun՝ ներկայացնելով իննափուլ հեղինակային մենյու։ Սաուդյան Արաբիայում ծնված և Հորդանանի լավագույն երիտասարդ շեֆ ճանաչված (2014, 2015), ինչպես նաև հայտնի MBC-ի Top Chef Arab World նախագծից, Շեֆ Մգոն կատարելագործել է իր հմտությունները Մերձավոր Արևելքում և դրանից դուրս՝ անցնելով պրակտիկա Ալեն Դյուկասի հեղինակավոր խոհանոցում։ Նրա վարպետությունը ընդգրկում է վեց խոհանոց՝ հայկական, ֆրանսիական, իտալական, իսպանական, արաբական և թայվանական, որոնց յուրահատուկ համադրությունները հմտորեն արտացոլված են նրա ճաշատեսակներում։

Հայկական խոհանոց. պատմական համեր և ժամանակակից լուծումներ
Ծաղկունք Ռեստորան և Գլխատունը, որը հիմնադրվել է 2021 թվականին՝ որպես Գագարին նախագծի մաս, գտնվում է Ծաղկունք գյուղի սրտում՝ Երևանից ընդամենը 1 ժամվա հեռավորության վրա: Մեր գտնվելու վայրն արտացոլում է մեր առաքելությունը՝ աջակցելու հայ գյուղական համայնքներին՝ առաջարկելով խոհարարական և մշակութային այնպիսի փորձ, որը խորապես արմատավորված է տարածաշրջանի ավանդույթների ու ժառանգության մեջ: Շրջապատված Հայաստանի բնության գեղատեսիլ տեսարաններով՝ մենք հրավիրում ենք մեր հյուրերին բացահայտելու Հայկական խոհանոցի համերն ու զանազան պատմություններն անկեղծ ու ներդաշնակ միջավայրում: Մեր փիլիսոփայության հիմքում ընկած է մեր կարևոր հանձնառությունը՝ ճանաչելու հայկական բաղադրիչները, տեղական արտադրանքն ու բաղադրատոմսերը: Մենք սերտորեն համագործակցում ենք տեղական ֆերմերների և մատակարարների հետ՝ ապահովելու, որ յուրաքանչյուր ուտեստ արտահայտի տարածաշրջանի իսկությունը, որակը և սեզոնայնությունը:

ՁԵՐ ՓՈՐՁԱՌՈՒԹՅՈՒՆԸ ԾԱՂԿՈՒՆՔՈՒՄ
Մենք ստեղծել ենք «Ծաղկունքի փորձառությունը»՝ մեր հյուրերին հայկական ավանդույթների յուրօրինակության և գեղեցկության մեջ խորասուզվելու իրական հնարավորություն ընձեռելու համար: Մեր ռեստորան ժամանելուն պես մենք հրավիրում ենք ձեզ վայելելու մեր հեղինակային խմիչքը՝ նախքան մեր հաստատության կարևորագույն կետին՝ Գլխատանն անցնելը, որը գտնվում է ոտքով ընդամենը մեկ րոպեի հեռավորության վրա։ Գլխատունը, որը հիմնված է դեռևս 11-րդ դարում կառուցված դիվական և ոգեշնչող տան մեջ, առաջարկում է յուրահատուկ մթնոլորտ, որը ձեզ տանում է մեկ այլ իրականություն: Այստեղ դուք կարող եք ականատես լինել թոնրի մեջ լավաշ պատրաստելու հնագույն արվեստին՝ ներկայացված մեր հմուտ աշխատակիցներից Աննայի և Գոհարի կողմից։ Լավաշի պատրաստումը հայկական մշակույթում խորապես արմատավորված պրակտիկա է, և դուք հնարավորություն կունենաք փորձել ձեր ուժերը դրանում՝ ստեղծելով բովանդակալից և հիշարժան փորձ: Այս պատմական միջավայրում մենք մատուցում ենք տնական պանիրների, խաշած մսերի և տեղական այլ դելիկատեսների տեսականի: Թոնրում պատրաստվող մեր ամենասիրելի ուտեստներից մեկը պանրխաշն է՝ հայկական խոհարարական ժառանգության իսկական զարդը: Գլխատանն անցկացրած ժամանակից հետո մենք ձեզ հրավիրում ենք մեր ռեստորան՝ վայելելու 7 ճաշատեսակներից բաղկացած մանրակրկիտորեն մշակված ճաշացանկը, որը ցուցադրում է մեր յուրահատուկ հեղինակային ուտեստները և թույլ է տալիս պատկերացում կազմել հայկական խոհանոցի էության մասին: Այս խոհարարական ճամփորդությունն ուսումնասիրում է հայկական խոհանոցի հարուստ ավանդույթները, որոնք վերաիմաստավորվել են մեր տաղանդավոր շեֆ խոհարար Արևիկ Մարտիրոսյանի կողմից: «Ծաղկունքի փորձառություն» — 28 000 դրամ՝ մեկ անձի համար:

ԳԼԽԱՏՈՒՆ
Գլխատունը մեր ռեստորանի թագն է։ Այն բաց է մեր հյուրերի համար՝ առաջարկելով լավաշ պատրաստելու յուրահատուկ փորձառություն և ավելին: Մեր հյուրերը կարող են ականատես լինել ողջ գործընթացին, բացահայտել խոհարարական այս արվեստի գաղտնիքները կամ ակտիվորեն մասնակցել գործընթացին՝ մեր հմուտ վարպետներ Աննայի և Գոհարի կողքին՝ լիարժեք ընդունելու այս դիվական արվեստի դյութիչ մթնոլորտը:

ՏԵՂԱԿԱՆ ԱՐՏԱԴՐԱՆՔ ԵՎ ԱՐՏԵՐ
Մենք հավատում ենք, որ մեր խոհանոցի բարձր հեղինակությունը սկսվում է բաղադրիչների բարձր որակից: Մեր արտադրանքի մեծ մասը մենք ստանում ենք մեր հարազատ համայնքում գտնվող ԱՐՏԵՐ օրգանական ֆերմայից: ԱՐՏԵՐԸ վերաիմաստավորում է բարձրորակ լեռնային գյուղատնտեսությունը՝ մեր հյուրերին տալով լավագույն օրգանական արտադրանքը: ԱՐՏԵՐԸ հիմնադրվել է որպես Gagarin Project-ի մաս՝ նպատակ ունենալով ստեղծել ինքնաբավ համայնքի մոդել, որը կարևորում է կայուն զարգացումը և նպաստում է իր բնակիչների բարեկեցությանը, ստեղծագործական աճին և բարօրությանը: Բացի այդ, մենք ամուր համագործակցություն ենք պահպանում վստահելի և իրենց գործին նվիրված տեղական ֆերմերների և մատակարարների հետ՝ ապահովելու ամենաբարձր որակի բաղադրիչների հետևողական մատակարարումը մեր հյուրերի համար:

ՄԻՋՈՑԱՌՈՒՄՆԵՐ
Մեր ռեստորանը «The Armenian Quest» նախագծի մի մասն է, որի առաքելությունն է բացահայտել Հայաստանի ժամանակակից խոհարարական լեզուն՝ ուսումնասիրելով դրա հազարամյա պատմությունը, մշակույթը, ժառանգությունը, արտադրանքը, խոհարարությունը և ժողովրդին: Նախագիծը ներառում է այցելություններ՝ տարբեր հայտնի և հեղինակավոր խոհարարների կողմից, ովքեր Հայաստանի մշակութային հարուստ ժառանգության խորը ուսումնասիրությունից հետո ներկայացնում են յուրահատուկ ճաշկերույթներ մեր հաստատությունում: Այս բացառիկ փորձառությունները ընդգծում են բոլոր կարևոր կապերը և բուն գաստրոնոմիայի արվեստը: Մեր հյուրերը, ովքեր միանում են մեզ, դառնում են այս բացառիկ ավանդույթի մի մասը, և մենք միասին բացահայտում ենք ստեղծագործականությունը և խոհարարության համընդհանուր լեզուն: Միացե՛ք մեր գաստրոնոմիկ ճանապարհորդությանը և դարձե՛ք մեր «Armenian Quest»-ի անդամ:

ՄԵՐ ՀԱՄԱՅՆՔԸ
Մեր ռեստորանը հպարտորեն համագործակցում է Gagarin Project-ի հետ՝ մարմնավորելով մեր տարածաշրջանի համայնքների կայուն զարգացման և ապրելակերպի իր տեսլականը: Հենց սկզբից մենք պարտավորվածություն ենք վերցրել մեզ վրա՝ կառուցելու մեր ռեստորանային թիմը՝ համագործակցելով տեղական համայնքի անդամների հետ: Ճանաչելով տեղի երիտասարդների հսկայական ներուժը՝ մենք ակտիվորեն խրախուսում ենք նրանց սովորել և փորձել իրենց նոր մասնագիտություններում՝ հյուրընկալության կենսունակ ոլորտում: Մեր խոհանոցն ու սպասարկող թիմերն ամբողջությամբ կազմված են տեղական համայնքների տաղանդավոր անհատներից՝ արտացոլելով նրանց ներուժը խթանելու մեր հանձնառությունը: Մենք խորապես համոզված ենք, որ համատեղ ուժերով մենք ցանում ենք մեր երկրի ինքնաբավ և կայուն ապագայի սերմերը: Ճանաչելով մեր թիմին և նրանց հաջողության պատմությունները՝ մենք հարգում ենք նրանց քրտնաջան աշխատանքն ու անսպառ նվիրվածությունը: Նրանք մեր անգնահատելի գանձերն են, որ մարմնավորում են մեր առաքելության ոգին և մեր համատեղ ճանապարհորդության հաջողությունը:
Ժպտացող լուսանկարներ՝ Աննայից և Գոհարից
Ծաղկունք փորձը
Ծաղկունք
Գլխատուն
Ռեստորան
Ծաղկունքի ժառանգությունը
Ծաղկունք բարձրլեռնային գյուղում ռեստորան ստեղծելիս մենք հենվել ենք չորս կարևորագույն բաղադրիչների վրա․ տեղի պատմություն, միջավայր, ուտելիք, հարմարավետություն։

Ամրագրում
Ծաղկունք բլոգ
Կարծիքներ
Володя Ш2023-06-14 Лучшее место в Армении! Восхитительно! Это второе по вкусности место для меня в Мире! Копченая форель выше всяких похвал, курица с черносливом, это целый ципленок! Мое почтение поварам и всем причастным.П.с. на первом месте Мансарда в Санкт-Петербурге Nadezhda2023-06-04 Прекрасная вкусная еда и красивое место Очень вкусная еда, огромные порции. Все что мы заказали выше всяких похвал. Рекомендую салат с форелью горячего копчения, курица амич, томленый ягненок с овощами. Официант любезно порекомендовал заказать половину порции. Tatiana K2023-05-25 Великолепно! Великолепно! В этом ресторане очень вкусно, это современная интерпретация армянской кухни. Мы попробовали несколько закусок и свиные ребрышки . Еда была превосходная!Интерьер современный , сдержанный.И экскурсия в старый дом с обстановкой 18 века !Насколько я поняла, владельцы ресторана проводят также раскопки других жилых зданий деревни 18 века. Я очень рекомендую посетить этот ресторан. Если вы останавливаетесь на озере Севан можно достаточно быстро и недорого доехать на такси RG E2023-05-18 Mérite le détour Repas soignés avec une belle présentation.Servie dans un cadre soigné et agréable. Vue dégagée depuis la salle supérieur. Mérite le détourà conseiller Setaduy2023-05-16 Belles expérience gustative et culturelle Endroit superbe. Au milieu des montagnes vertes un endroit irréel. Les paysages sont splendides le restaurant tres beau Kristina2023-05-07 No one will imagine the color of such a place until they visit Everything is normal,the area was beautiful and out of city view,this is typical village which is the main idea,that in village also can be beautiful restaurants and tasty foods.Service is normal too,the only think that i think will be so good is the diverse menu. different dishes will give you a choice. Bella S2023-02-24 Не первый раз, и ещё вернёмся в это чудесное место Ресторан замечательный. Еда - потрясающая, особенно паста с лососем, копченая рыба, долма ♥️ Невероятно вкусно, сочетания соусов особенно понравились. Сыр тоже очень вкусный. Обслуживание внимательное. Ещё бонусом нас сводили на экскурсию в старую пекарню в соседнем домике: это придало ещё больше атмосферы нашему обеду Bek2022-08-05 Чудесный вечер Посетили в этот ресторан первый раз, и всё началос у входа, всё очень красиво, минималистично и уютно. Еда было очень вкусно. Всё подали очень красиво и оригинально vasgud2022-05-05 Высокий класс армянской кухни Кажется, что лучшие заведения должны находиться на берегу озера Севан, а не в его предгорьях, но эта жемчужина ресторанного искусства, входящая в 10-ку лучших ресторанов Forbes, преподносит сюрприз своим посетителям. Великолепные по вкусу блюда армянской кухни и широкий выбор прекрасных местных вин сочетаются как свежий ветер гор и вод озёра Севан. Ресторан очень рекомендую посетить дружеским компаниям.Tripadvisor rating score: 5.0 of 5, based on 17 reviews
Գտեք մեզ
Աշխատաժամեր
Երկուշաբթի
Երեքշաբթի
Չորեքշաբթի
Հինգշաբթի
Ուրբաթ
Շաբաթ
Կիրակի